Откриват изложба фотографии в Съдебната палата

 Първата по рода си изложба фотографии „Снимки за албума“, организирана от  Апелативен съд – Пловдив и Фондация „Пловдивско фотографско средище”, ще бъде открита на 30 октомври  в Съдебната палата в града. 
Творбите са селектирани след проведен конкурс, в който за участие бяха поканени съдии, прокурори, служители в съда и прокуратурата, адвокати, нотариуси, съдебни изпълнители и служители в техните кантори, както и юристи от района на Апелативен съд – Пловдив.
Журито на конкурса е с председател доц. д-р Никола Лаутлиев – Арт директор на Фондация „Пловдивско фотографско средище” и членове – ас. Мариана Камбурова – преподавател в АМТИИ и Георги Вачев – актьор и фотограф. 
Журито прегледа постъпилите 78 фотографии от 27 участника и констатира, че всички творби са изпратени в съответствие с техническите указания. Авторите показват добри художествени умения, стремеж към оригинални интерпретации на сюжетите, индивидуалност в стила и визуална компетентност.
До изложбата са допуснати 46 снимки на 27 автори.

Изложбата „Снимки от албума“ е част от програмата на фестивала „Международни срещи на фотографията“. Фестивалното издание за 2020 г. ще се проведе от 16 до 31 октомври. В него ще вземат участие фотографи от България, Великобритания, Австрия, Белгия, Испания и Полша. Събитието е включено в културната програма на Община Пловдив и “Есенен салон на изкуствата”.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?