Следвайте ни

От хода на пандемията зависи ще открием ли скоро Училището на занаятите

viber icon

Занаятчийското училище, което трябва да стартира на четири различни места в Стария град, ще бъде открито на 15 април, ако ходът на пандемията го позволява.

„Откриваме занаятчийското училище в случай, че епидемиологичната обстановка се развива към по-добро. Нещата вървят ли нагоре, пак ще отложим всичко”, каза председателят на Занаятчийската камара Тони Симидчиева. 

Занаятчийското училище се създава след защитен проект за 100 хиляди лева на Камарата и Община Пловдив пред Министерството на културата. В него участват 20 видни пловдивски майстори. 

Всеки от тях ще води занятия с ученици, които се интересуват от тях. Над 100 деца се записаха в училище като интересът бе най-голям към грънчарството и керамика.

Занятитята са предвидени в четирите къщи дадено на майстори на ул. „Стръмна”, Бакаловата къща“ на ул. „Д-р Чомаков“, ателие „Ретро-фото“ на ул. „4 януари“ и галерия „Занаяти“ на „Д-р Вълкович”.

Училището трябваше да стартира на 6 март. Тогава стана ясно, че в страната за ден са заболели над 3000 души и затова стартът се отложи. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?