Следвайте ни

"Оратница" с интерактивен концерт тази вечер

viber icon

Едно от лицата на българската музика по света през последните години - етно бас групата "Оратница" ще зарадват всички свои фенове в Пловдив с уникален интерактивен концерт тази вечер. Макар групата да е позната на повечето фенове, концертът в клуб "Войд" довечера ще предложи едно невиждано аудио-визуално преживяване за сетивата. По време на изпълненията невиждано досега триизмерно мапингшоу ще съпровожда цялото представление. Началото е точно в 21:00 часа тази вечер.

"Оратница" са четирима млади български музиканти, които споделят любов както към българския фолклор, така и към съвременните басови жанрове. Вдъхновени от миналото и настоящето, те се стремят чрез творчеството си да регенерират своите музикални корени в бъдещето. Групата обикаля света, за да покаже изражението на своето музикално ДНК, преплело модерни елементи и етномотиви от цял свят. В биографията на "Оратница" има десетки изяви в Европа, Азия и САЩ.

Музиката на "Оратница" е смесица от фолклорни мелодии, песнопения в ортодоксален стил, далечни аборигенни теми, хип-хоп, дубстеп, трап и неправилни ритми. ​"Оратница" интерпретира българските традиционни песни по начин, който да се доближава до съвременните музикални жанрове. Групата съживява интереса към българската музикална традиция сред млади и стари не само в България, но и в цяла Европа. Благодарение на майсторското съчетание на регионални фолклорни елементи, с глобални музикални стилове и използването на нетипични инструменти, музиката на ​"Оратница" ни докосва независимо от нашия произход.

 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?