Следвайте ни

Опознаваме Италия с изложба в Етнографския музей

Откриват изложба на Италианското посолство в България, посветена на италианските региони, тяхната музика и традиции на 13 февруари , сряда, от 18:00 часа в салона на Етнографския музей.

Мислено разделяме събитието, което предстои в Регионален етнографски музей – Пловдив на 2 части - обозримото и осезаемото. Окриляваме съзнанията си, защото предприемаме един своеобразен полет над Апенините с техните напъпили като цветчета малки къщурки, над китните градчета, чиито брегове посрещат бушуващите океански вълни, над полята, по които расте гроздето за прочутите червени италиански вина, отбелязват организаторите

Изложбата „Пътешествие из Италия“ ни запознава с особеностите на италианските региони и територии, чрез популярната им музикална традиция. Програмата, също така, илюстрира географските, икономическите и езиковите особености на териториите, в които се слушат различни музикални теми.

Цялостта на изложбата е завършена с изпълнението на двама световноизвестни музиканти – Лоренцо Турки Флорис (пиано) и Карлос Де Антонис (тенор).

Лоренцо Турки Флорис е пианист, композитор и диригент, отдал целия си живот на музиката. Често е канен като солист и гост-диригент от престижни оркестри по света като Сионския симфоничен оркестър (Швейцария), Торинската филхармония (Италия), Национален симфоничен оркестър на Ливан и много други.

Карлос Де Антонис (тенор) е оперен певец от аржентински произход. Той започва да се занимава с музика от много ранна детска възраст. Завършва обучението си в Буенос Айрес при маестро Оскар Руис. През 2000 г. се премества в Германия, където е избран за тенор за концертния форум „Берлин“. Той е изпълнявал в 43 града в Германия в най-важните оперни театри (Хамбург, Франкфурт, Берлин), както из цяла Европа. През 2007 г., издава свой собствен албум, наречен „Del Cuore”.

 

 

Илияна Караланова

Отговорен редактор - marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?