Операта изпада в „Телефонна зависимост“

Тази вечер Пловдивската опера ще зарадва почитателите на класическата музика под тепетата с поредната си вълнуваща постановка. Италианският режисьор Поло Джани Чеи, „дясната ръка“ на Стефано Пода за продукциите „Орфей и Евридика“ и „Силата на съдбата“ на Античния театър, ще провокира публиката с „Телефонна зависимост“.

Спектакълът в две действия представя невъзможността за човешка комуникация в модерните времена: телефонът свързва хора, които са далеч, и отдалечава тези, които са близко, но не разрешава проблема за близост до ближния. „Телефонна зависимост“ обединява две моно опери - находчиво свързани в едно цялостно преживяване са бурлеската „Телефонът“ от Меноти и лиричната трагедия-монолог на Пуленк-Кокто „Човешкият глас е композиран от Франсис Пуленк по едноименната пиеса на Жан Кокто. Солист в постановката ще бъде Марияна Панова. Главната роля в „Телефонът“ пък ще изпълни Станислава Момекова. Освен тях ще участват също Йосиф Славов, Николай Серафимов и други. На рояла ще свирят Росица Димова и Драгомир Йосифов.

Поло Джани Чеи бе помощник-режисьор на две от най-запомнящите се касови продукции, които се превърнаха в гвоздеи на Международния оперен фестивал Opera Open. „Орфей и Евридика“ се игра три пъти на препълнения Античен театър, като билетите за тях свършваха седмици преди спектаклите. И "Орфей" и "Силата на съдбата" бяха режисирани от италианския корифей Стефано Пода, който се превърна в постоянен партньор на Пловдивската опера

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?