Опера Пловдив събра овации в Европарламента

Представители на Опера Пловдив бяха част от официалната българска делегация в Европейския парламент в Брюксел. Поводът е отбелязване на 140-годишнината от приемането на Търновската конституция. В чест на събитието в изложбеното пространство „Атанас Буров“ бе открита специална експозиция, на която е присъствал новият председател на Европейския парламент г-н Давид Сасоли, различни евродепутати и много журналисти.


На официалната церемония в Брюксел, по покана на председателя на Народното Събрание Цвета Караянчева, бяха директорът на Операта доц. Нина Найденова, ​артистичният директор Лучано ди Мартино, солистите Евгения Ралчева, Светлана Иванова, Марк Фаулър и пианистката Ралица Ботева. На събитието присъстваха още новоизбраните български евродепутати и българският еврокомисар Мария Габриел.


На откриването на изложбата солистите на Опера Пловдив поднесоха музикален поздрав към гостите. Изпълнителите бяха лично приветствани от председателя на Европейския парламент г-н Сасоли, който като почитател на оперното изкуство прие поканата да посети спектаклите на Опера Пловдив на Античния театър.


След поздравителните слова на г-н Сасоли и г-жа Караянчева доц. Нина Найденова сподели пред присъстващите парламентаристи за водещата роля на Опера Пловдив в програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и подчерта възможностите за общуване между нациите на универсалния език на музиката.


Междувременно след изключително успешните издания на Opera Open за възрастни на Античния театър и за деца ​- на шадраваните на Бунарджика, Пловдивската опера обяви специални спектакли за най-малките. Всеки четвъртък през месец октомври ще се провежда „Академия за бебета на Госпожа Опера“. Пеленачетата ще имат първите си възвишени срещи с музиката. „Мили мои захаросани беберончета и вие - скъпи родители, искам да споделя с всички вас изключителното си въодушевление. Представленията ще се провеждат във вълшебната стая на Госпожа Опера на третия етаж в Дома на културата от 11 часа. Там, настанени върху удобните възглавници и пуфове, най-младата ни публика (в присъствието на своите родители) ще попадне във вълшебния свят на класическата музика чрез занимателни игри", заяви Госпожа Опера. Времетраене на шоуто е 40 минути. Билетите за представлението свършват за дни, предупреждават организаторите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?