Следвайте ни

Опера Пловдив почита Фелини с концерт

viber icon

Oпера Пловдив отбелязва 100 години от рождението на Фелини с музиката на Нино Рота на 9ти и 10ти октомври от 19:00 часа в Дом на културата.

След успеха в Италия - концертният проект с филмовата музика на Нино Рота от класиките на Фелини като "La strada", "La Dolce Vita", "8 1/2", "Aмаркорд" ще бъде представен за първи път в България!

Автор на новите аранжименти за симфоничен оркестър е Микеле Челаро, а диригент - маестро Диан Чобанов. В мултимедийния концерт ще бъдат вплетени документални кадри от живота на Фелини и Нино Рота, както и любими моменти от филмите.

Признат за „кръстникът“ на филмовата музика, Нино Рота оставя диря с теми към повече от 150 киноленти, сред които титанични заглавия като "Кръстникът" на Франсис Форд Копола, "Сладък Живот" на Фелини, "Ромео и Жулиета" на Дзефирели и още куп безсмъртни филми. Носителят на „Оскар” за музика "озвучава" всички филми на своя добър приятел Федерико Фелини - от „Белият шейх” през 52-ра, до „Репетиция на оркестъра" през 78-ма!

Билетите ще се продават на касата на Опера Пловдив, касите на Ивентим и онлайн на сайта на Ивентим. Организаторите предупреждават, че капацитетът на публиката в залата е 50% и зрителите ще бъдат настанявани през място. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?