Следвайте ни

Opera Open превзема Бунарджика, чакаме четири големи премиери

viber icon

С четири големи оперни премиери и над 20 международно признати артисти ще премине поредният фестивал Opera Open, който започва на 4 юни и ще продължи до 30 август. Фокус на тазгодишното издание е 65-годишнината от първата опера на открито у нас, която е на Бунарджика. Тогава под паметника на Альоша е представена постановката „Аида“, в която участват над 900 артисти и статисти и е гледана пред публика от 4000 души.

Бунарджикът и Античният театър са местата на големите премиери. Четирите нови проекта, които ще бъдат изпълнени там, са „Кармина Бурана“ от Орф, която ще се играе на Бунарджика, "Севилският бръснар“ от Росини, „Тоска“ от Пучини и „Дон Жуан“ от Моцарт, които ще са на Античния.

Част от Opera Open ще е проектът „Поетите и музиката“. В него на сцената на Античния театър с музикален съпровод известни актьори ще четат стихове на още по-известни поети.

 В „Нощ на мюзикъла“ пък ще бъдат изпълнени части от най-известните холивудски спектакли на акведукта в подножието на Бунарджика. Втори спектакъл от Opera Open Light е „Нощ на Пиацола“ на Античния театър.

Новост е Opera Open Онлайн, в който премиерите ще могат да бъдат гледани по интернет.

Преди старта на фестивала най-артистичният пловдивски хълм ще покаже на 17 април спектакъла „Манон Леско“, в който участва големият аржентински тенор Хосе Кура. За него това е „сакрален проект“, защото е посветен на напусналия ни в края на миналата година Камен Чанев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?