2374

Опашки за "Сцена на кръстопът" - фестът тръгва с "Вампир"

Вече се вият опашки за билети за 26-тото издание на фестивала „Сцена на кръстопът”, който ще бъде открит на 10 септември в 19 часа в Драматичен театър.

Тогава ще е премиерата на „Вампир” по Антон Страшимиров на нашата трупа. Това е една от вечните български пиеси, която засяга отношенията в семейството.

Според вярванията, вампирът е сянката на грешника след неговата смърт и се възвръща винаги, за да вгорчи живота на следващите поколения. Името на българския вампир е неспособността ни да прощаваме, невъзможността да се помирим.

Пиесата на Антон Страшимиров е написана преди 120 години и продължава да въздейства върху зрителите със своя интересен сюжет.  Режисьор е Пламен Марков, а сценографията и костюмите са дело на Мира Каланова. На сцената ще видим Ивана Папазова, Мария Сотирова, Добрин Досев, Радина Думанян, Константин Еленков и др. 26-тото издание на фестивала е под мотото „Театър на мъдростта”.

Другата трупа, която игра „Вампир” през последните години, е тази на Благоевградския драматичен театър. С нея трупата взе „ИКАР” за водеща женска роля за 2017 година.

На 16 септември от 17 часа в Камерната зала на театъра ще се проведе публичен разговор "Съвременна драматургия" с Александър Секулов. Събитието ще постави началото на школа по драматургично писане към Драматичен театър-Пловдив. Входът е свободен, но с предварително записване.

Част от съпътстващата програма е "Автопортрет в огледалото на сцената" - среща с проф. Иван Добчев и представяне на автобиографичната му книга. Тя ще е на 17 септември от 17 часа в Камерна зала. Същият ден в 19.30 часа ще бъде представен и биографичния филм "Николай О. Масалитинов - опит за портрет". 

Премиерата на книгата „Колко е лесно да бъдеш обичан - 25 истории от учениците на Стефан Данаилов" ще е на 19 септември в 17 часа. На нея ще участват Параскева Джукелова, Ана Пападопулу, Дарин Ангелов, Ралица  Паскалева, Евелин Костова, Радина Боршош, Асен Блатечки , Александър  Кадиев и Башар Рахал. 

На 11 септември от 17 часа в галерия "Димитър Георгиев" ще бъде открита изложбата скулптура "Ред 8, място 14" на Валентина Златарова.

Още за събитията в Пловдив четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?