2374

Опашка от желаещи да станат горски детективи се изви пред Природонаучния музей

Автор: Илияна Ангелова

Дълга опашка се изви от рано сутринта пред Природонаучния музей. Деца и родители чакаха какви ще бъдат този път изненадите, които са им подготвили организаторите от музея за поредния  „Детски уикенд“.

„Подготвили сме различни „задачки-закачки“. Те са под формата на тестове за посетителите от всички възрасти, разказва Аглика Панайотова, уредник в музея. В зала „Птици“ децата могат да се възползват от интеративните таблети и да научат местообитанията на определени видове птици. Другата задачка е в зала „Ботаник“. Там се влиза в „истинска гора“,  където децата могат се превъплатят в горски детективи, търсейки по схема – лабиринт различни растения и животни. В същата зала по-големите ученици, търсят и се учат да разпознават отровните гъби и техните двойници. Научават кои растения от кой вид са, къде виреят и как да ги разпознават. 

Традиционно най-голям интерес в малчуганите предизвикваха динозаврите, огромното разнообразие от риби в аквариума и залата, в която се потапяха в тайните на различните планети и космоса.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?