71

Оля Ал-Ахмед отличена за опазване на културните ценности

Журналистката Оля Ал-Ахмед, която е автор и на "Марица", беше отличена като една от жените лидери в церемонията, организирана от Global Industrial Leaders. Високото отличие й беше връчено за опазване на културните ценности на България. Оля положи огромни усилия за превръщането на дома на голямата българска поетеса Ваня Петкова в село Езерово в къща музей, а вторият й дом в "Творчески дом Сириус"!

"Без помощ от държавата, без помощ от министерства, институции и фондации, на които не им пука за българската култура, аз сама застанах срещу вятъра! Успях, доколкото мога, да направя къща - музей "Ваня Петкова" и "Къща за приятели - Творчески дом Сириус". Да живее изкуството, то ще спаси света!", коментира отличието Оля Ал-Ахмед, която е дъщеря на Ваня Петкова.

Така тя изпълни завещанието на прочутата поетеса. Преди да ни напусне, Ваня Петкова пише за къщата си в тракийското село Езерово: "Тази къща никога да не се продава. Завещавам на внуците си и на дъщеря ми да я превърнат в музей на моята личност и творчество!".

Работата по къщата музей и творческия дом продължава и всеки, който иска да стане съпричастен към каузата, може да направи дарение по следната сметка:

Олга Жаклин Нури Садик Ал Ахмед.

BPBIBGSF

BG45BPBI 7940 1009 6133 01

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Петкова умря ли..??

Петкова умря ли..??

11.03.2023 | 09:53

Оля....!?

Отговори
1 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?