49

Огромен интерес към филма за Димитър Инджов, пускат втора прожекция

Огромният зрителски интерес към филма за колекционера Димитър Инджов - "Отвъд рамката - Димитър Инджов", наложи пускането на втора прожекция от 20,30 часа на 23 май. По-рано, от 18:30, лентата ще бъде представена пред пловдивска публика в голямата зала на LUKY Дом на киното.

"Не искаме да върнем нито един почитател на изкуството, затова ще дадем възможност на всички пловдивчани да дойдат на прожекцията", обеща известният галерист и колекционер.

В лентата Инджов разказва любопитни и малко познати досега факти от творческата и житейската  биография на големи имена в българското изобразително изкуство като Жул Паскин, Жорж Папазов, Петър Морозов, Гошка Дацов, Константин Гърнев, Антон, Георги и Борис Митови.

Във филма са включени паметни моменти от срещите на екипа с едни от най-значимите имена в българското изящно изкуство – Светлин Русев, Андрей Даниел, Чавдар Пашев, Георги Кононец, Радул Шишков, Петър Драмов и Георги Чапкънов. "За жалост, през годините се разделихме с по-голямата част от творците, но публиката ще има удоволствието да чуе техните споделените творчески идеи и коментари за изкуството, колекционерството, удивително мъдрите им разсъждения за духовното ни бъдеще и завет към идните поколения", казват авторите на лената.

 
Филмът е създаден от екип: сценарист – Ваня Трингова, режисьор – Стоян Радулов, оператор – Станимир Навущанов, продуценти Георги Крумов и Ваня Трингова.

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?