Следвайте ни

Официално! Петър Влайков е новият директор на Кукления

viber icon

Пловдивският възпитаник Петър Влайков е новият директор на Държавен куклен театър Пловдив. Както Ви информирахме преди два дена, очакваше се да излязат официалните резултати от Министерството на културата, след проведен конкурс. Припомняме, че досегашният шеф на куклите Виктор Бойчев не се яви на среща с комисията, с което се оттегля от дългогодишния си пост.

Театърът ще се поеме от Влайков, който завършва Актьорско майсторство в ПУ „Паисий Хилендарски“ в класа на Лео Капон и проф. Елисавета Сотирова през 2011 година, а после в АМТИИ, където взима магистратура по Арт мениджмънт. Той е част от трупата на хасковския театър „Иван Димов“ от 2010-та, както и асистент на доц. Капон в университета.

През 2018-та печели награда Пегас за драматургия в националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет” с пиесата „Да се преструваш е прекрасно”.

„Никога не съм имал амбиции да заемам толкова ръководна длъжност, но понякога съдбата те насочва. Не ми е останало време да се зарадвам още, но осъзнавам колко отговорен пост е това и колко много трябва да се трудиш. С г-н Бойчев усилено работим за довършване на ремонта. Очакваме кризата с Коронавируса да отмине благополучно за България, за да можем официално да открием реновираните части на театъра. Продължаваме да работим усилено по програмата за следващата година. Очертават се нови, интересни заглавия.“, сподели за Марица новият директор.

Петър Влайков е играл в постановките „Ако Роналдо беше Чехов“, „Пинокио“, „Балканът не е мъртъв“, „Румцайс“, „Януари“.  От декември 2019 година е зам.-директор на Кукления театър.

Той коментира, че въпреки кризисната ситуация, театърът няма намерение да излъчва представления онлайн, както някои други, защото това е компромис с живото изкуство, а с него и със здравето на хората компромис не трябва да се прави.

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?