49

Очаквайте нова книга от автора на "Всеки може да има успешна връзка"

На 1 февруари очаквайте "Опознай себе си" - новата книга от Щефани Щал,
бестселър на „Шпигел“ 5 поредни години с над 2 милиона продадени
екземпляра. В тази книга Щефани Щал –  психотерапевт и бестселъров автор
№ 1 в Германия, представя методика за разрешаване на личностни проблеми
и кризи във взаимоотношенията.

За книгата

В тази книга Щефани Щал –  психотерапевт и бестселъров автор № 1 в Германия, представя методика за разрешаване на личностни проблеми и кризи във взаимоотношенията. Като начало тя помага на читателите да опознаят на вътрешното си „сенчесто дете“ – метафора, която авторката използва да обозначи негативните мисловни и поведенчески модели, формирани в детството. Дори най-сложните конфликти могат да се сведат до опростени, подсъзнателни убеждения, които се проявяват в защитни стратегии. Когато осъзнаем тези стратегии и успокоим сенчестото си дете, ние даваме поле за изява на нашето „слънчево дете“. То символизира хубавите ни преживявания, доверието към околните и радостта от живота. Слънчевото дете ни помага да развием положителни модели на поведение и да изградим здравословна самооценка и пълноценни отношения с другите хора. 

Както Щефани Щал обобщава: „Не е важно дали сме красиви, идеални и силни. Важно е да опознаем себе си. Ако сенчестото и слънчевото ни дете се чувстват като у дома си, ние сме спокойни със самите себе си и толерантни и добронамерени спрямо другите хора. Защото домът е там, където можем да бъдем автентични. Ако намерим своя дом в себе си, ние се свързваме както със себе си, така и с околните. А това е смисълът на живота.“

За автора

Щефани Щал успява да си извоюва място сред авторите на книги за приложна психология благодарение на своя достъпен стил, включващ полезни съвети, примери и конкретни практически насоки. Това прави книгите й популярни не само сред читателите, но и сред експертите в областта. А почти всяко нейно заглавие се нарежда сред бестселърите на немския книжен пазар.

Щал е родена и израснала в Хамбург. Завършва психология, а днес работи като семеен психотерапевт и автор на свободна практика. Често е канена за лектор по теми като страх от обвързване, самоусъвършенстване и самоуважение.

 

7 цитата от „Опознай себе си“

С любовта в живота винаги е така: ако можем да обичаме само онова, което е съвършено, това не е истинска любов.

 

Нека да сме наясно: да приемаме себе си не означава да харесваме всичко у себе си, а да сме наясно с това, което сме. Това е пълната противоположност на самоизмамата и омразата към себе си. Да приемам себе си означава да приемам, че емоциите ми – както положителните, така и отрицателните – са част от мен и че имам право да ги изпитвам. Да приемам себе си означава да съм наясно както със силните си страни, така и с лимитите си. Защото само след като ги осъзная, мога да ги приема и, ако искам, да работя върху тях.

 

Колкото повече се опознаваш, толкова по-лесно ще ти бъде с околните – както и на тях с теб.

 

Истинската близост възниква само чрез автентичност, искреност и емпатия.

 

Можеш да промениш само онова, което осъзнаваш.

 

Нямаме недостатъци, а само специални ефекти!

 

Има много по-смислени неща от това да бъдем перфектни, например да се 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?