71

Очакваме звездите на уличния цирк и театър на 6Fest

Фестивалът за улични изкуства 6Fest 2023  ще продължи 3 дълги уикенда тази година. В 13-тото му издание ще има цирк, клоунада, жонглиране, куклен театър, пантомима, живи статуи, кокили, музика, улична магия. Събитията ще се проведат в три уикенда - на 11 юни, на 24 - 25 юни, на 30 юни - 2 юли. Входът за всички прояви е свободен. 

6Fest разширява и фестивалните си зони, като освен в Цар Симеоновата градина и по Главната ще има събития и на площад “Гроздов пазар”, парк “Рибница”, парк “Каменица” и др.

В програмата са включени моноспектакли на театрални и циркови артисти като Филип Хараланов, Дарио Табаков, и Радослав Стойнов. Друг участник е Ashton Ka с новия си български проект за живи статуи. Маргарита Костова, Даниел Русев и Момчил Маринов, който е част от по-старото поколение циркови артисти също идват в Пловдив.

 От трупите ще видим артисти от троянския театър “Нюанси”, Пътуващ театър “Скрин” от София и Перник и Театър "Метаморфози". В 6Fest ще участва музиканта Димитър Бакърджиев, известен като Shorty Sax.

Предстоящото издание на Фестивал за улични изкуства 6Fest се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и Министерство на културата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?