46

Общината подписа меморандум с Foundling Museum - Лондон

В деня на официалното откриване на иновативния „Комплекс за ранно детско развитие“ в Пловдив, резултат от двугодишната работа на фондация „За Нашите Деца“ с подкрепата на Община Пловдив, бизнесът на Пловдив и активните граждани, беше подписан и Меморандум за разбирателство между Община Пловдив, британския Foundling Museum - Лондон и Фондация „За нашите деца“.  

Той има за цел да подпомогне процесите за подобряване на обществената осведоменост относно институционалните грижи в България и Обединеното Кралство.

Подписи под документа положиха Пламен Панов – заместник-кмет по култура, археология и туризъм на община Пловдив, Каро Хауел, изпълнителен директор на The Foundling Museum-London и Юлияна Гюрова - член на Настоятелството на фондация „За Нашите Деца“.

Меморандумът е насочен към културните и образователни измерения на предоставянето на институционални грижи и обогатяването им с кроскултурни подходи. Инициативата ще допринесе за обмен на съвременно ноу-хау в музейното дело.

В целите на документа е записано и  представянето на добри практики от Обединеното кралство за организиране на музейни дейности, градене на аудитория, проектиране на музейни пространства, както и куриране на изложби за историята на институционалните грижи. 

Той включва предоставянето на подкрепа за екипа на Община Пловдив, местните културни общности и Фондацията при съставянето и разработването на постоянната експозиция „Различното детство“.

Целта е  потенциалното ѝ превръщане в „Музей на различното детство“, кой ще е в Пловдив като част от „Комплекса за ранно детско развитие“.

Ще се търсят и разменни експозиции в двете държави в сферите на интерес на страните. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?