Следвайте ни

Обясняват онлайн как да защитим проект за парите от "Мелина Меркури"

viber icon

С няколко онлайн срещи ще бъде разяснявано как да се кандидатства с проекти по двете отворени програми на Фондация „Пловдив 2019“. В тях ще бъдат разпределени оставащите 1,5 милиона лева от наградата „Мелина Меркури“. 

Първата онлайн среща е на 1 февруари от 16 часа. За нея трябва да се направи регистрация на адрес http://egov-box.plovdiv.bg и да се въведе код 2162800663.

От фондацията казват, че начинът на кандидатстване е максимално изчистен и лесен.

Експерти от фондацията ще разясняват всички възникнали въпроси свързани с програмата „Наследство“, как да се подготвят проектите за да бъдат одобрени и какво съфинансиране изискват.

Двете отворени покани са „Фестивали и творчески инициативи“ и „Творческият Пловдив“. За първата ще бъде разпределена сумата от 1 милион лева. Проектите в нея може да са на стойност до 200 хиляди лева.

„Творческият Пловдив“ е насочен само към пловдивски творци. За него се дават половин милион лева.

Фондация "Пловдив 2019" получи наградата "Мелина Меркури" в размер на 3 милиона лева след провеждането на инициативата Европейска столица на културата. Тогава тя бе разделена на две равни части.

С първите 1,5 милиона по отворената програма "Наследство" бяха финансирани прояви през 2020.

И при сегашните две направления ще се иска съфинансиране, което при големи фестивали ще е достига до 50%. от тях 20% са нефинансови - става въпрос за лично участие.

След първата разяснителна среща ще има още няколко. Крайният срок за подаване на проекти по двете програми и 15 март.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?