46

Областният управител кани в Пловдив писателя Георги Бърдаров

Писателят и университетски преподавател Георги Бърдаров ще бъде в Пловдив за представяне на втория си роман - "Absolvo te".

Университетският преподавател ще говори и на тема "Войната днес в Европа и бъдещето на света".

Писателят идва по покана на областният управител Йордан Иванов, който е негов почитател. Събитието е на 18 юни от 18,30 часа в  BeeBop Cafe. 

Доц. д-р Георги Бърдаров е ръководител на катедра "Социално-икономическа география" на Геолого-географския факултет на Софийския университет.

През 90-те години на миналия век работи като журналист в радио 99 и е сценарист в „Стани богат”, „Столът”, „Това го знае всяко хлапе” и „Аз обичам България”. 

Никой не пише романи за война, както го прави Георги Бърдаров. Никой не говори за войната като него - с поглед далеч отвъд историите за бомби, стратегии и политика, отвъд екшъна и грозотата на зрелището, които присъстват в новините, отвъд повърхността на събитията, гласи анонсът за срещата. 

Първият роман на Бърдаров  "Аз още броя дните" е история за война. Вторият е "Absolvo te", който излезе през 2021 и получи Европейската награда за литература. Съвсем наскоро бе и премиерата му в превод на немски в Берлин.

Историята ще излезе извън рамките на кориците си и ще прелее в настоящето, в което всички ние живеем,  докато на територията на Европа отново се води война. 

Георги Бърдаров има десетки научни публикации в своята научна сфера, извън опита му в литературата. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?