1553

Нямат спирка! Disney пусна роман, в който Оби-Уан е бисексуален

Днес Disney пусна новия роман "Star Wars: Padawan", който се фокусира върху обучението на Оби-Уан като падуан при неговия учител Ки-Гон Джин. Макар че романът току-що се появи на рафтовете, феновете вече са заснели някои скрийншоти и изтичане на информация за сюжетни точки в книгата. Един от сюжетните моменти, за който се шуми много, е възможността Оби-Уан Кеноби да е бисексуален или асексуален.

"Star: Wars Padawan" е написан от авторката на бестселъри на New York Times Киерстен Уайт, която е известна най-вече с поредицата си "Paranormalcy". В книгата Оби-Уан става нетърпелив от обучението си под ръководството на резервирания Ки-Гон Джин.

Оби-Уан често е принуден да прави упражнения и да тренира на Корусант, докато колегите му падуани са на мисии. Когато на Оби-Уан най-накрая е възложена мисия, за която Ки-Гон Джин закъснява да се яви, той тръгва сам на мисията. Той попада на планета, пълна с неподлежащи на надзор млади тийнейджъри със собствена връзка със Силата. Оби-Уан се присъединява към тях в приключенията си, които ще поставят на изпитание отдадеността му към джедайския орден.

Въпросният сюжетен момент се случва, когато един от тийнейджърите флиртува с Оби-Уан. Оби-Уан за кратко се замисля за своята сексуалност, чудейки се дали би целунал някой от тийнейджърите на планетата. Или дали би целунал всички.

В крайна сметка Оби-Уан стига до извода, че не би целунал нито един от тях, независимо от всичко. Тези кратки страници доведоха до много дискусии в общността на феновете. Бисексуален ли е Оби-Уан, защото би могъл да се види как целува всеки един от членовете на групата?

Асексуален ли е, защото не иска непременно да целува някого, а предпочита да прилича повече на тях? Като цяло, това е интересен поглед върху това как един джедай в обучение може да мисли за своите влечения, тъй като това е нещо, което те обикновено са обучени да потискат. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
не думай

не думай

27.07.2022 | 17:37

Да не ввземат да се залюбят с Дарт Вейдър и да свърши интригата във сагата

Отговори
1 0
Мюмюн джаксан

Мюмюн джаксан

27.07.2022 | 09:46

Напрау да гу бяха напрайли пи.ди.ра.ст. Язък за стар уорс, язък за жорж лукас и стиван спилбарг- то бива джендаре навсякаде, ама те минаха сякаква граница. После ша напраят филм дет принзесата лея е била лис.бий.ка, оня рошавия чобака- дет джиткаши сас хан солу ша гу напраят пи.до.фил а самия хан соло чи си пада пу дарти шафра.н.тий. де.еба и минди.лити сцинаристи.

Отговори
2 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?