1939

Новият филм с Деян Донков и още два фестивални хита на София филм фест в Пловдив

Специален гост режисьора на „Когато порасна, ще стана кенгуру“ – Радивое Андрич

Цели четири атрактивни заглавия предлага програмата на София филм фест в Пловдив в съботния ден. Програмата започва със сръбския „Как се научих да летя“, продължава с българския „Рибена кост“, следва „Вкусно“ от Франция и приключва с израелският „Отърси се от грижите“ с Беренис Бежо.

Фестивалният ден започва в 12:00 часа със сръбския младежки филм „Как се научих да летя“. Специално за прожекцията в Пловдив пристига режисьорът Радивое Андрич, известен на пловдивчани с любимия „Когато порасна ще стана кенгуру“. Филмът разказва за първата целувка на 12-годишната София, получена на една привидно скучна ваканция.

Следващият филм в програмата е българският „Рибена кост“ – най-новият филм на Драгомир Шолев. В главна роля ще видим Деян Донков. Историята преплита няколко лични разказа, които се въртят около открит на плажа мъртъв делфин. Филмът е награден за операторско майсторство на фестивала „Златна роза“. Филмът е от 16:15 часа.

Забавна френска история предлага „Вкусно“ от 18:30. Филмът ни пренася в края на 18 век – горделив готвач сервира неодобрено ястие на егоцентричен херцог, което води до уволнението на готвача. Това дава начало на история за отмъщение, разпалена страст и създаването на първия ресторант във Франция.

Фестивалният ден приключва 20:30 с най-добрия филм на Израел за 2021г „Отърси се от грижите“. В него ще видим Беренис Бежо, известна от „Артистът“, за който е номинирана за Оскар. Историята се върти около богата вдовица, която използва наследството си в помощ на хора в затруднение. Филмът печели наградата за Най-добър филм на фестивала в Йерусалим.

Билети за всички филми за фестивала може да се вземат на касата на LUCKY Дом на киното след 16 часа в делничните дни и след 10:30 в почивните дни. Цената е 8 лева, като намаления ползват учащи и пенсионери – 6 лева, а за 35 лева може да се вземе карта за 5 прожекции.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?