2374

Новата изложба на Христо Жеков, посветена на тялото като съвършено творение 

Тялото, като символ на красота и съвършенство, вдъхновява Христо Жеков в неговата нова изложба Тяло/Body#2. Тя ще бъде открита тази събота /5 март/ от 18:00 часа в Арт галерия Пловдивски Културен Институт. 

Изложбата ни насочва към  осъзнаване на тялото като най-съвършеното творение и превозно средство на душата, но и за силата на живота, красотата и чувствеността.

Авторът ни провокира да се замислим и да празнуваме тържеството на живота в най-красивото му проявление.

Христо Жеков е завършил магистърска степен в АМТИИ-Пловдив по специалност “Живопис” при проф. Андрей Даниел и при доц. Румен Жеков. От 2012 г. – член на Съюза на Българските Художници и в периода 2009 – 2013 г. – заместник председател на Дружеството на пловдивските художници. Работи като преподавател по Рисуване, Графика и Перспектива в НХГ „Цанко Лавренов“ от 2015 г.
Постмодерността на Христо Жеков се изразява в индивидуалистичния му подход към темите на природата в човека. Твори в областта на живописта, графиката и съвременното изкуство в различните му форми.

Христо Жеков има редица самостоятелни изложби и участия в съвместни проекти, като през 2019 поставя първата изложба от поредицата Тяло/Body в Арт галерия ПКИ.

„Каним всички пловдивчани и гости на града на откриването на 5 март от 18:00 часа, като изложбата ще бъде достъпна за посетители всеки делничен ден от 16:00 до 21:00 часа, както и в събота и неделя от 11:00 до 17:00 часа.“, коментират от Пловдивски Културен Институт.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?