3906

Нов литературен проект стартира в Пловдив, ще подкрепя млади таланти

Литературен проект със заглавие „Писмо-Четмо“ ще стартира дейност през месец декември в град Пловдив, в сърцето на ангажираната с провеждането на редица художественотворчески мероприятия Фондация „Елизиум“. Създателите на общественополезната идея за развитие в сферата на културата са Елисавета Новакова, директор на Фондация „Елизиум“, и Димитър Драганов, 24-годишен поет с издадени три стихосбирки. Двамата обединяват своите усилия в името на ефективното постигане на набелязаната обща цел.

Проектът „Писмо-Четмо“ се инициира с цел предоставяне на свободно поле за изява на неповторими творчески способности, дарби и дълбоко вкоренени заложби на млади писатели в симбиотично взаимодействие с млади читатели. Предвижда се литературният формат да се провежда веднъж в месеца, при което във Фондация „Елизиум“ ще се реализира представяне на творчеството на предварително набелязан и поканен за гостуване млад автор, като дефинираната дейност първоначално ще се разгърне в рамките на четири месеца.

Планира се и реализирането на втора част на проекта. В „Писмо-четмо 2“ ще бъдат анализирани и сравнени инструменти за насърчаване на четенето и писането, прилагани както в училищна, такa и извънучилищна среда в европейските страни България и Австрия.

Избрани модели ще бъдат обсъдени, модифицирани и приложени на практика в групова среда, в това число иновативни дигитални инструменти за писане и превеждане на текстве. Полезни групови практики ще бъдат описани в наръчник.

 

Представянето на проекта ще се състои на 17 декември в "Елизиум" в Пловдив, като началото е от 16 часа. Час по-късно Драганов ще представи книгата си "Път над страха". 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?