3906

Нов документален филм разказва за фокусите и магическото изкуство в България и по света

"Бъдещето на магията България" на режисьора Явор Чавдаров е създаден по случай 120 години българско илюзионно изкуство

 

Филмът "Бъдещето на магията България" на режисьора Явор Чавдаров показва историята и развитието на фокусите и магическото изкуство в България и по света. Документалният филм е авторско произведение от 2 части, създадено с много любов и почит към хората, посветили живота си на магическото изкуство. 

Първата част бе излъчена на 11 май по БНТ1, втората ще бъде излъчена утре - 18 май от 16:00 по БНТ1. Филмът е подходящ за цялото семейство. Историята ще ви пренесе в света на едно от най-древните изкуства, датиращо още от древен Египет. Запознава ни с великите ни магове от миналото като Мистер Сенко, Факира Мити (бащата на Емил Димитров), Лепас, легендата Астор и неговите най-добри ученици от настоящето. Разказва за успехите им в Лас Вегас, Макао, Австралия, Европа и други части на земното кълбо.

Филмът съдържа седем спектакъла, удивителни възстановки, анимационни филми, рисувани от художници, а основната музика към филма е записана от Филхармоничния оркестър на БНР. 

"Бъдещето на магията България" е създаден по случай 120 години българско илюзионно изкуство. Творчески екип, който стои зад проекта: режисьор, сценарист и продуцент на двата филма - Явор Чавдаров, основната музика на филма е на Мая Хариган, с музика участват също - Виктор Кузев, Иван Радуловски, Христо Добрев. Художник –аниматори са Николай Иванов, Анджелина Зидан.

През есента, филмът ще има своята премиера в Пловдив, като преди прожекцията ще има изненада за публиката, разбира се, свързана с българското илюзионно изкуство.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?