Следвайте ни

Номинират Соня Йончева за почетен гражданин на Пловдив

viber icon

Известната оперна певица Соня Йончева да бъде удостоена с най-високото звание на родния й град "Почетен гражданин на Пловдив".

Номинацията е на директора на Общинския институт "Старинен Пловдив" Богомил Грозев, а предложението е внесено  за гласуване в Общинския съвет от зам.-кмета по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев.

Отличието се дава за цялостния принос на певицата в областта на операта. Богомил Грозев  изтъква, че Соня Йончева е родена на 25 декември в Пловдив,  като дете е участвала в хор "Детска китка", завършила е музикалното  училище "Добрин Петков", а по-късно  - консерваторията в Женева.

Талантливата пловдивчанка, спечелила много награди в конкурси, се утвърждава на най-големите световни сцени, сред които са Миланската скала, Виенска държавна опера и Опера в Париж, посочва Богомил Грозев. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?