46

Нина Николина с безплатен концерт на площада за празника на Пловдив

“Jazz & Traditions Vol.2“ е името на новата концертна програма на Нина Николина, която пловдивчани и гости на града ще чуят навръх празника на Пловдив - 6 септември. Тогава честваме и 137 години от Съединението на България.

Спектакълът ще започне в 19,30 часа на откритата сцена на пл. „Стефан Стамболов“ пред сградата на Общината. Публиката ще има възможност да се наслади на великолепното музикално  съчетание на автентичен български фолклор с етно и джаз елементи.

На сцената с Нина Николина ще бъдат  Калин Вельов -  барабани и перкусии, Мартин Ташев -  тромпет и вокал, Мирослав Турийски - клавишни, Таня Първанова - вокал.

В репертоара са включени новите песни от предстоящия втори концертен албум на изпълнителката “Jazz & Traditions Vol.2“, най-популярните песни „Излел е Дельо“, „Лале ли си, зюмбюл ли си“, „Назад, назад, моме Калино“, „Свети Георги“, „Пуста младост“, „Катерино моме“. Всички те са представени в модерен микс от етно и джаз, както и неиздавани до момента български народни песни. Уникалното е, че те са погледнати по различен от традиционния начин, събиращ фолклор, етноджаз, фламенко и вокални и инструментални импровизации.

В нов аранжимент публиката ще чуе хит синглите на изпълнителката „Ти“, „Тебе да вземем“ и „Сън“. Митове, легенди, истории и традиции, представени по модерен начин от гласа, който няма как да сбъркате, твърдят организаторите. 

Концертът е с вход свободен. Проявата се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и Министерството на културата.

Още за събитията в Пловдив четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?