Следвайте ни

Нидал Алгафари представя романа си ”Любиш ли, ти Бог си”

Най важното което искам да кажа в книгата е, че ми се иска нашите или следващите поколения да повярват малко повече в мъдростта на нашите предци

viber icon
Борислав НАУМОВ

Тази вечер в Пазарджик, от 18.30 часа, в книжарница "КнигАрт" на бул. "България" 25 Нидал Алгафари представя своя нов роман „Любиш ли, ти бог си!". Това е третата книга от трилогията, с първа част „Боже, защо Господ лъже?" и втора част „Алах, милост нямаш ли?".

Въпреки своите заглавия, книгите не са теологични. В романите са описани различни и много красиви севди (любима, изгора). Показани са красотата и разнообразието на българските народни обичаи. Сред героите има попове, монаси, дервиши, богомили, нестинари.

Известният режисьор представя във формата на художествени романи развитието на християнството и исляма, провокира ни да се замислим за религиите и начинът им на употреба в съвременния свят, за корените ни и доколко познаваме обичаите и традициите на рода си.

„Най важното което искам да кажа в книгата е, че ми се иска нашите или следващите поколения да повярват малко повече в мъдростта на нашите предци. Тази мъдрост, която те са ни я оставили, най голямото съкровище което ние имаме, как сме го занемарили и сме го оставили встрани и търчим по чуждопоклонничеството,“ казва Нидал Алгафари в едно свое неотдавнашно интервю пред Явор Симов. След което Алгафари допълва: " „Знам, че всеки който я е прочел, веднага след първата, втората, сега и вече и след третата част се чувства изключително горд, че е българин, че носи българското в себе си, че вижда едни други светлини българина, по един много по различен начин от онова време, което са ни го описвали, че сме един горд народ, изключително горд велик народ.“/"Пазарджишка Марица"
Борислав Наумов

Борислав Наумов

Борислав Наумов е завършил Факултета по журналистика на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Има над 30-годишен опит в печатни и електронни медии. Бил е отговорен редактор в Агенция „Балкан”, на българското издание на в. New Europe, на сайта „Коментатор”, главен редактор на агенция Internews. Ръководил е отделите за вътрешна информация на вестниците „Дума” и „Република”, бивш зам.-главен редактор на в. „Дума”. Работил е като парламентарен репортер на в. „Класа”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?