46

Неземни пейзажи и реалистични натюрморти в галерия "Лабиринт"

С изложбата "Природни състояния" на Таньо Павлов

Неземни пейзажи и реалистични натюрморти ни представя Таньо Павлов в най-новата си изложба "Природни състояния" в Пловдив. Мястото е галерия "Лабиринт", а ако искате да сте първите, които ще видят творенията, сте добре дошли още на откриването днес от 18 часа. 

Посрещаме есента с картини, рисувани основно от натура, картини, увековечаващи живите, земни и дълбоко лични свидетелства за състоянията в природата. Творбите на Павлов завладяват благодарение на своята непрестореност - израз на непосредствената възхита на художника от красотата на природата и плодовете на земята.

Таньо Павлов е завършил АМТИИ Пловдив - "Педагогика на обучението по изобразително изкуство" - бакалавърска и магистърска степен, в периода 2012-2017 г. От 7 години живее в село Гранит. В творчеството му ще се натъкнем предимно на пейзажи от неговия роден край, от околностите на селото, полски пейзажи и натюрморти. Има множество участия в изложби в страната и чужбина. Негови картини участват в почти всички общи изложби на Дружеството на пловдивските художници, в Годишните изложби на чирпанските художници от 2013 до 2021 г..

Един от участниците в художествените проекти на Сдружение Магна Силва в с. Гранит. Таньо Павлов е и сред авторите в проекта на галерия "Резонанс" „100 гледни точки към Пловдив“ през 2019 г. Участвал е в редица пленери: в град Везиркьопрю, Турция, Плевен, гр. Бяла и др. През 2014 г. Таньо получава награда за млад автор за живописна изложба от името на фондация „Георги Божилов - Слона".

Изложбата ще продължи до 1 октомври, така че не пропускайте да я посетите по-скоро.

Галерията е отворена през седмицата от 16 до 20 часа и от 14 до 18 часа през уикенда. Почивен ден - понеделник. Заповядайте!

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?