Следвайте ни

Неврологът Байкуша нарисува нощта

viber icon

„Художникът на нощта", така определя себе си като творец проф. дмн Стоян Байкушев. Специалистът по неврология и клинична неврофизиология подреди самостоятелна изложба в галерия „Бовиел". Представя творби, изпълнени в четири нестандартни техники - рисунки с химикал и флумастер, измити с вода, акварели, напластени с восък, масло на прозрачни пластове и акрил-металик.

Проф. Стоян Байкушев е невролог, член кореспондент на научното общество по клинична неврофизиология в Германия, президент е на Медицински център „Свети Врач" и преподавател в Мудицински университет „Свети Георги". Работи на четири места и му остава време да рисува. Защото рисуването за него е екстазно преживяване, чрез което изразява като изповед всички ценности.

Нощта е романтично вдъхновение за него. Обича морето, защото е роден във Варна. Рисува и нарича стила си психоинпринт, защото отразява върху зрителя своя поглед към света, към природата, към богатствата на нашата планета.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Е. Георгиева

Е. Георгиева

24.11.2009 | 18:47

След дълги години контакти с проф.Байкушев все още не намирам достатъчно думи за да опиша многостранната му личност, излъчване и таланти. ВЕЛИК!!! Желая му най-вече здраве и сили, таланта и за наука и за изкуство той го притежава. От цяло сърце му желая успех!

Отговори
0 0
Захариев

Захариев

22.10.2009 | 08:57

Голям лекар и велик човек е проф. Байкушев ! Да е жив и здрав още дълго, за да помага на хората и да твори ... УСПЕХ !!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?