Неврологът Байкуша нарисува нощта

„Художникът на нощта", така определя себе си като творец проф. дмн Стоян Байкушев. Специалистът по неврология и клинична неврофизиология подреди самостоятелна изложба в галерия „Бовиел". Представя творби, изпълнени в четири нестандартни техники - рисунки с химикал и флумастер, измити с вода, акварели, напластени с восък, масло на прозрачни пластове и акрил-металик.

Проф. Стоян Байкушев е невролог, член кореспондент на научното общество по клинична неврофизиология в Германия, президент е на Медицински център „Свети Врач" и преподавател в Мудицински университет „Свети Георги". Работи на четири места и му остава време да рисува. Защото рисуването за него е екстазно преживяване, чрез което изразява като изповед всички ценности.

Нощта е романтично вдъхновение за него. Обича морето, защото е роден във Варна. Рисува и нарича стила си психоинпринт, защото отразява върху зрителя своя поглед към света, към природата, към богатствата на нашата планета.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Е. Георгиева

Е. Георгиева

24.11.2009 | 18:47

След дълги години контакти с проф.Байкушев все още не намирам достатъчно думи за да опиша многостранната му личност, излъчване и таланти. ВЕЛИК!!! Желая му най-вече здраве и сили, таланта и за наука и за изкуство той го притежава. От цяло сърце му желая успех!

Отговори
0 0
Захариев

Захариев

22.10.2009 | 08:57

Голям лекар и велик човек е проф. Байкушев ! Да е жив и здрав още дълго, за да помага на хората и да твори ... УСПЕХ !!

Отговори
0 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?