71

Невиждано в Пловдив: Топ музикални мениджъри и банди идват за тридневна шоукейс конференция

Пловдив винаги е бил отличник в ролята си на първенец. Градът предлага всички възможности за провеждането на всякакви събития, без изключение. И го прави с класа, което го превръща в топ дестинация за първи по рода си прояви на национално, често дори на европейско ниво, включително като арена за мощен музикален туризъм. В следващите три дни Пловдив ще бъде отново изключително специален, защото ще приюти първото издание на Spike Bulgarian Music Showcase – българската музикална шоукейс конференция. 

Това е форум, който комбинира изпълнения на живо от музиканти с дискусии, образователни програми и нетуъркинг с международни делегати от бранша. Тяхната експертиза покрива широк спектър от важни понятия за музикалната индустрия, включително букинг на артисти и менажиране, регистрация на авторски права и отчисления, лицензиране на музика, синхронизация и дигитални технологии.

На 26, 27 и 28 май близо 200 делегати и музиканти от над двайсет държави ще се включат в мащабното тридневно събитие. Всеки участник във форума е доказан професионалист в музикалният бизнес. Три дни в активна работа в Пловдив ще прекарат топ музикални мениджъри, артистични агенти, специалисти по авторски и дигитални права и  маркетинг и една голяма красива и артистична група музиканти. Те пристигат в античния град, за да споделят опита си, но и за да видят уникалните условия за музикален туризъм, които той предлага. Също така, представителите на глобалната музикална индустрия ще се запознаят с българската музикална сцена, като акцентът е върху младите артисти. През тези три дни в Пловдив ще бъдат и много представители на родната музикална индустрия. 

Най-общо казано програмата е разделена на две - работни панели, които ще се състоят в Дома на културата "Борис Христов", и музика из три клуба в Пловдив - Безистенъ, Download и Temple bar. Шоукейсът ще започне утре, с откриване в Балабановата къща и банди по баровете, като ще завърши с концерт на Римския стадион. Всички музикални събития са с вход свободен, съобщават организаторите.  
Сред делегатите на Spike Bulgarian Music Showcase са:

Санди Греъм – едно от най-важните имена в канадската музикална индустрия с почти четиридесетгодишен опит в бранша.  Санди е и основател на Record World International Cashbox и Record World International - две от трите най-основополагащи списания за музикалната индустрия в САЩ, редом до Billboard.

Питър Астед - основател на дигиталните дистрибутори Musicbase и Distrosong, музикалния издател Musichelp Publishing и консултантската компания Musichelp, от чиито услуги са се възползвали повече от 10 000 артисти. Питър е основател на най-големия шоукейс фестивал в Швеция Live at Heart, както и на новия фестивал Future Echoes.

Мария Каперска – родена в Пловдив, днес генерален мениджър на Phoenix Music International. 

Роберт Сингърман – познат като ключова фигура в развитието на таланти и нови технологии в музикалния бизнес. Сингърман е представлявал изпълнители като R.E.M., James Brown, Suzanne Vega, 10 000 Maniacs и десетки други. Той работи като главен вицепрезидент на компанията LyricFind, където се занимава с международно музикално издателство, лицензиране и монетаризиране на текстове и техните преводи, на издатели и композитори от целия свят към над 120 платформи като Google Search, Amazon Music, YouTube Music, Deezer, Pandora, SoundHound, IHeartMusic. Робърт е бил директор на Европейския музикален офис към ЕС,  на офисите за музикален експорт на Франция, САЩ и Северна Америка. Той е представлявал Бразилската музикална борса в Северна Америка и е създател на ЧАБ: Чили, Аржентина, Бразилия – музикално-търговска мисия – ежегодно от 2016 до 2020 г. Той е подпомагал музикалните търговски мисии между множество държави, работейки с организациите CIMA, A2IM, ABMI, AMAEI, Sounds Australia, Sounds from Spain, както и с организации, конференции и офиси за музикален експорт в Латинска Америка, САЩ, Канада, Китай, Сингапур, Източна Европа, и Корея. 

Мерле Дюринг - съосновател и изпълнителен директор на Black Harbour Entertainment – агенция, която предлага услуги не само в сферата на букинга с успехи по цял свят, но също така консултантски услуги по мениджмънт, мърчандайзинг и продажба и управление на билети. През годините е работила с групи от ранга на Sonata Arctica, Death Angel, Finntroll, Skámöld, Stam1na, Coroner, Pain of Salvation, Twilight Force и още много други.

Анка Лупес -  основател на  Mastering the Music Business – първата професионална музикална конференция в Румъния. Изпълнителен Директор на INDIERO - асоциацията на румънските независими лейбъли и музикални издатели.

Ана Линдхолм - Ей-енд-Ар (Артисти и Репертоар) и проджект мениджър към Шведския независим лейбъл Icons Creating Evil Art.

Панелите
Работните панели стартират в петък, в 10 часа и ще бъдта изключително интересни. Провеждат се до 16.30 часа, след което дават думата на музиката. Сред темите са "Да направиш нещата да се случват около артистите", "Как лицензирането генерира приходи и фенове", "Какво се изисква да бъдеш добър мениджър", "Жените в музиката: Предизвикателства и възможности" и "Как екипът на музикантите работи за тяхното развитие и бизнес растеж". Бандите: 
Сред имената на музикантите се открояват A.L.E.K.S. , IVA, JASMINE WHALE, TDK, MAZE HUNTERS, INNERGLOW, ORPHAN от България, прекрасната SUN от Франция, BONANDER от Испания, Giudi от Чехия, The Magnettes от Швеция, MDMAR от Палме де Майорка, SATCH от Великобритания. Със сигурност не са за изпускане. Групите ще свирят по едно и също време на локациите - между 20.00 и 22.30 - 23.00 часа. Закриващият концерт в събота на Римския стадион ще стартира в 17.30 часа.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?