Следвайте ни

Невиждано шоу в Пловдив: 20-минутна заря гърми над реката

Гледаме първия спектакъл с балони, ракети, лазери и музика

viber icon

С невиждано по тези географски ширини шоу ще бъде отбелязана 5-годишнината от избирането на Пловдив за Европейска столица на културата. Това ще стане на „Празник на реката” на 1 септември. На него ще има полети с балон над града, преминаване на Марица по въже, скокове върху надуваема възглавница и невиждано досега в България шоу с фойерверки.


За него са закупени 28 000 ракети. Те ще се взривяват в небето над града повече от 20 минути. Дизайнерът на шоуто е Явор Дойчинов, който е обединил в едно заря, лазерно шоу и музика. Комбинацията е известна на специалистите като

„Пиро-музикален светлинен спектакъл”

и се прави за първи път в България. Цветните ракети ще избухват във всякакви цветове и форми на 1,5 километра височина. Музиката за шоуто ще е изненада, обясниха специалистите от Енигма Фойерверк.

Още от сутринта ще е затворен участъкът от бул. „Марица Юг” между остров Адата и Панаира. Празникът започва в 11 часа. Всички желаещи ще могат да скачат от двуметрова височина върху огромна надуваема възглавница. Фрий ранърът и каскадьор Златко Ганчев, заедно със свои колеги, ще демонстрира скок-каскади от 4-метрова височина.

В 11.30 часа започва шоу над Марица с три моторни парапланера. Техните пилоти са Петьо Кюркчийски, Илия Танчев и Димитър Бояджиев. От 18 до 21 часа пловдивчани ще могат да разгледат Пловдив от 80-метрова височина с балон.

На „Празника на реката” ще има и много музика. Групата Lindi Hop Plovdiv кани всички любители на суинг танците да се забавляват, танцувайки за час със Swinging By The River Social Dance. Вечерта ще завърши с концерт на Михаела Филева, Графа и Любо Киров.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?