Невиждан наплив в Епископската базилика, изненадаха с подаръци първите гости

Неочаквано голям наплив на гости отчете в първия ден след откриването си Епископската базилика на Филипопол. До обяд туристите бяха десетки. По идея на ръководството на ОИ „Старинен Пловдив” първите посетители получиха подарък - защитна маска с изображение от филипополските мозайки. Още с отварянето си в 9 часа Базиликата започна да приема гости от всички възрасти.

До обяд през нея бяха минали и няколко чужди туристи. „Хората се задържат дълго време и са много впечатлени. Хубавото е, че обектът е голям и може да поеме повече хора”, каза д-р Елена Кантарева. 

Входът за Епископската базилика струва 12 лева, но много се търсят и комбинираните билети с Малката базилика. С нея билетът е 15 лева. „За мен бе много важно, че още първия ден имахме и чужденци.

Една трета от билетите, които продадохме, са комбинирани с посещение до Малката базилика – това променя вида посещения, което е много добре”, каза директорът на ОИ „Старинен Пловдив” Богомил Грозев.  

Снимки Франк Воща

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
222

222

20.04.2021 | 09:06

невиждания наплив е от 5 човека

Отговори
0 0
пловдив

пловдив

19.04.2021 | 23:51

наистина е нещо необходимо на Пловдив и държавата - модерно експониране и представяне. Но изглежда всички забравиха на кого градът ни дължи това - основно на един гражданин на Пловдив, който за жалост от 4 месеца не е между нас. И базиликата и форума бяха заминали в корупционните схеми на Чомаков-Божкова/т.н. "архитект", която до встъпване в длъжност нямаше проектирана дори селска автобусна спирка, но както се разбра имала други умения/. Благодарение на арх. Жечев - светла му памет, се стигна до комисия в Народното събрание и двата паметника на културата се отърваха от предвидено бетониране. Помислете само колко ще повдигне рейтинга на града ни базиликата. И няма ли място нещо дребно, памента плоча, надпис, който да носи имената на тези, на които дължим това - нека и кмета Здравко Димитров да помисли, той познава и знае що за човек беше арх. Жечев. Нека някой му напомни за това - то се знае от много хора в града ни.

Отговори
1 0
Живко

Живко

19.04.2021 | 16:11

Това от Ужас някакъв опит за сарказъм ли беше? Само той/тя си знае... Иначе на Альоша ходя често и винаги има и посетители, и цветя. Ужас трябва да си опресни местните познания.

Отговори
1 5
Ужас

Ужас

19.04.2021 | 15:57

Как може да ходят на тази базилика дето американците са я строили и прилича на лидл а не ходят на Альоша. Дано Слави ги забрани с закон да ходят на базиликата и да ходят да носят цветя на Альоша щото никой не ще да ходи там

Отговори
2 4
Феникс

Феникс

19.04.2021 | 16:12

Гръмни се бе провокатор

Отговори
4 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?