Следвайте ни

Невероятната Стоянка Мутафова гостува в Пазарджик (СНИМКИ)

Новини от Пазарджик и региона

viber icon

Невероятната Стоянка Мутафова се срещна със свои почитатели в Пазарджик дни след навършване на 96-годишнината си. Обичаната от поколения зрители актриса гостува в града ни, за да представи биографичната книга "Добър вечер, столетие мое!". Срещата беше в Художествената галерия „Станислав Доспевски“.

Автор на изданието е дъщерята на актрисата - Мария Грубешлиева-Муки. Творбата представя живота на великата българска актриса Стоянка Мутафова - бурен, превратен и интересен, изпълнен със смешни и тъжни моменти и с много предизвикателства и успехи, той е описан в цялата си пъстрота.

Любимата актриса на поколения българи Стоянка Мутафова разказва искрено и с чувство за хумор за себе си и за хората, с които е живяла и работила. Мемоарите ѝ са своеобразна галерия на нейното столетие - родена през 1922 година, тя и до днес, на 96-годишна възраст, продължава да играе на театралната сцена и да прави турнета.

Събитието бе организирано под патронажа на кмета на община Пазарджик Тодор Попов, който не пропусна лично да поздрави най-дългогодишната българска актриса, която не спира да радва публиката със сценичните си изяви и турнетата си. Срещата бе осъществена с подкрепата на бизнесмена Благо Солов, който е основен меценат на турнето за представянето на книгата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?