46
Следвайте ни

Небет тепе и бомбоубежище влизат в проект за Пловдив

viber icon

Знакови пловдивски локации и известно произведение на композитора Иван Спасов са включени в проекта „Кой контролира контролиращите; или запис от моето преминаване” на скулптора Кирил Кузманов. 

Той е един от тримата творци, които бяха включени в първата група от Резидентната програма  на Пловдив.

През последния месец той живее и работи в града, а на 30 септември от 18 до 20 часа на Небет тепе и бомбоубежището на южната страна на Трихълмието ще представи творбата си. 

Произведението му е базирано на звук, пространство и видео. „Кой контролира контролиращите; или запис от моето преминаване” има начална и крайна точка. Тя започва от най-старите останки на Небет тепе, които са на 6000 години и завършва пред обект 103 – бомбоубежището в южната страна на трихълмието. 

Кирил Кузманов използва запис на технологията за пространствено измерване на разстояние LIDAR и козмпозицията на Иван Спасов „Епизоди за четири групи тембри“. 

В предверието на бомбоубежището ще бъде инсталирана аудио система, която ще излъчва генерирания звук от LIDAR-а към дворчето му.

На двете локации ще бъдат поставени табла с дигитални рисунки и QR код, чрез който хората ще могат да активират онлайн страница (имаща активна карта и RGB-D видео/звук) и да проследят маршрута и пространственото взаимодействие на автора. 

Посредством работа със звук и пространство Кирил Кузманов реализира няколко произведения под това заглавие– първото от тях на площада Тиенанмън в Пекин, КНР. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Мимето

Мимето

28.09.2021 | 19:19

Добре че сте се сетили. Някой местен графоман да напише книга за бомбоубежищата на Пловдив и в какво бяха превърнати по соца.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?