1553

Не е за вярване! Хиляди чичковци плачат на новия "Топ Гън"

Том Круз прибра само за уикенд 100 милиона долара от филма

Хиляди мъже признават, че са плакали на продължението на „Топ Гън: Маверик“ с Том Круз, което спечели 248 млн. долара в боксофиса през рекордния премиерен уикенд. Филмът донесе на холивудската легенда Том Круз първите 100 млн. долара за премиерния уикенд.

Филмът пресъздава героите от класиката от 1986 г. и изглежда е попаднал в полезрението на по-възрастните мъже със своите традиционни мъжки ценности и сюжетна линия.

Филмът се фокусира върху взаимоотношенията между Маверик на Круз и сина на неговия мъртъв най-добър приятел Гус, наред със зрелищните въздушни екшън сцени.

В коментари множество киномани споделят своите преживявания. Един от тях написа: "Гледах го в четвъртък. Пред нас имаше един възрастен господин, който си избърса очите няколко пъти".

Друг отговори: "Плаках ПЕТ пъти. Това е сезонът на пичовете и бащите“. 

На друго място комикът Стивън Кастийо написа в Туитър: "Най-малко любимата ми част от „Топ Гън: Маверик“ беше, когато приятелката ми шумно каза "Плачеш ли?" и куп хора започнаха да ме гледат.

Един от постовете гласеше: "Взех децата си и те ме гледаха как се разплаквам, а след това ми разказаха за всички големи мъже и жени около тях, които се разплакаха. Това те разтърсва. Беше фантастично“.

Това се случва, след като бе разкрито, че рестартирането на хита от 80-те години на миналия век вече е счупило 15-годишен рекорд в боксофиса.

Първоначалните оценки за "Топ Гън: Маверик“ са, че първият уикенд в САЩ възлиза на 156 млн. долара. Новите данни надминават "Карибски пирати: На края на света", който през 2007 г. отвори със 153 млн. долара през дългия уикенд.

Според CNBC филмът е събрал 248 млн. долара на международно ниво. Дългоочакваното продължение също така отбеляза личен рекорд за Том Круз, осигурявайки на екшън иконата първия му филм със 100 млн. долара в богатата му 40-годишна кариера.

Сумата от 156 млн. долара е повече от достатъчна, за да подобри предишния най-добър премиерен уикенд на 59-годишния актьор - 64 млн. долара от "Война на световете" през 2005 г. Филмът на режисьора Джоузеф Косински, който работи с Круз във филма "Забвение" от 2013 г., събра 128 млн. долара и от чуждестранните пазари, като в световен мащаб премиерният уикенд възлиза на 248 млн. долара при огромен бюджет от 170 млн. долара. Филмът спечели 21 млн. долара само от IMAX кината, като се похвали с възторжени отзиви с 96% в класацията на критиците Rotten Tomatoes.

Наред с критиката, феновете също се включиха в гласуването, давайки на продължението невероятно рядката оценка А+ в CinemaScore. Беше разкрито също, че над 55% от купувачите на билети са били на възраст над 35 години.

Първоначално филмът трябваше да излезе на екран през юни 2020 г., въпреки че Paramount реши да отложи премиерата, докато повече фенове успеят да се завърнат. „Удовлетворен съм, че взехме това решение да задържим. Този филм ще има огромен тираж. Той ще привлече в кината хора, които отдавна не са били там“, заяви шефът на вътрешната дистрибуция на Paramount Крис Аронсън

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?