46

Найден Тодоров прави уъркшоп и подкаст в АМТИИ

„Проекции на диалога” е най-новият проект на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“. Той съчетава в себе си три елемента – лекция, уъркшоп и подкаст епизод, с участието на гост звезда.

Условието е тя да е световно име в областта на музикалното изкуство, но творческата й кариера да е стартирала именно от Пловдив. 

„Проекции на диалога” е част от Програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата.

В първия модул – публичните лекции – звездните гости споделят личните си истории и техния път в музиката. Лекциите се провеждат в Концертната зала на АМТИИ Пловдив. 

Вторият компонент дава възможност за участие в майсторски клас или уъркшоп.

Третият компонент е подкаст епизод – една сравнително нова медийна форма, която дава шанс за акцент изцяло върху съдържанието и служи като културен „посланик“ към публиките на Академията.

Специалният първи гост е диригентът Найден Тодоров. Роден в Пловдив, той е един от най-изявените съвременни български музиканти, многостранно изявяващ се с ярки интерпретации в различни жанрове. 

Лекцията на Найден Тодоров е със заглавие „Изграждане на професионалния път на класическия музикант“  и ще се състои в Концертната зала на АМТИИ на 8 октомври 2021 от 11:00 часа, при спазване на противоепидемичните мерки. 

За още пловдивски събития четете в новия справочник на "Марица".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?