49

Найден Тодоров посреща 2024 г. в Китай

Маестро Найден Тодоров ще посрещне 2024 г. в Китай, където е по покана на една от най-големите агенции там. В 4 концерта в престижните зали на  Жонгшан, Нантонг, Пекин и Ченгду Маестрото представят програма с популярни валсове. 

Публиката на първия концерт в Жонгшан вчера аплодира бурно българските музиканти, които се отблагодариха с бис на популярна китайска мелодия. Найден Тодоров демонстрира и завидни познания по китайски, което предизвика истинско цунами от възторг.

След броени часове е и концертът в красивата концертна зала на Нантонг, където Найден Тодоров и музикантите ще посрещнат Нова година 6 часа преди всички нас. 

Турнето продължава в Пекин в най-престижната зала за класическа музика на Китай, където се очаква сред публиката да са гости от Министерството на културата на Китай, посланика на България в Китай, консулът на България, секретари в посолството ни, посланика на Словения в Китай,  директорът на филхармонията в Пекин и представители на няколко агенции. 

Последният концерт е в Ченгду на 2 януари, след което Маестрото ще има творчески ангажименти в Германия и Корея. 

Първият концерт на Найден Тодоров в София през 2024 г. е на 25 януари със Софийската филхармония и световнопризнатия пианист Стивън Ковачевич. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Petyr Chernev

Petyr Chernev

31.12.2023 | 19:27

Taka e...stana mjnistyr za da si uredu angajimenti, inache nikoi navun ne e chuval za nego

Отговори
1 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?