4020

Най-успешният спектакъл на Ансамбъл „Българе“ се завръща с обновена версия на Античния театър

След зашеметяващите 2000 представления в цели 24 страни по цял свят, включително и на Бродуей в Ню Йорк, преминал през различни трансформации, всяка по-пленителна от предишната, най-успешният спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ – „Това е България“ се завръща с чисто нова версия на пловдивската сцена. Ансамбълът ще ни омагьоса с красотата на българския фолклор на  5 септември 2023г.  на Античния театър от 20.30  часа.

Пловдив е част от националното турне по случай 20 години от създаването на "Това е България", който е напълно авторски спектакъл на хореографа и идеолога на ансамбъла Христо Димитров.

Със своето виртуално присъствие на сцената, посредством мултимедия, незабравимият български актьор Георги Черкелов ще ни преведе през музиката, песните, танците, обичаите и народопсихологията на българите от Родопите, Македония, Шоплука, Северна България, Добруджа, Странджа и Тракия.

"Това е България" е спектакълът, който промени отношението на българите към собствения ни фолклор, са коментирали неведнъж специалистите.

Билетите за спектакъла „Това е България“ на ансамбъл „Българе“ са в продажба от днес, а цената им варира от 20 до 40 лева. Можете да закупите своя билет от касата пред община Пловдив, в Туристическия информационен център до Римския стадион, каса на Античен театър, каса „МаскАрт“ в ДК „Борис Христов“, цялата мрежа на Ивентим и в Grabo.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?