71

Най-скъпият роял в света дойде на части в Пловдив

Клавирното дуо Инна Ангелова-Васил Начев ще изнесе голям концерт в Дома на културата „Борис Христов” на най-новия луксозен роял на операта. Изявата е на 2 април в 19 часа и е посветена на 100-годишнината от рождението на Добрин Петков. 

Единият от двамата млади виртуози ще свири на най-новата придобивка на Държавна опера роялът Steinway D, който е най-скъп в каталога на компанията. 

Роялът е бил предвиден за ремонтираната Концертна зала, но след като той не стартира, сега е монтиран в Дома на културата. Инструментът е в класически черен цвят и е най-скъпият в производствената линия на Steinway – базовата му цена е 175 700 долара. 

Пристигнал е в „Борис Христов” на части и сглобен на място от специалисти на фирмата. Сега се държи при специални изисквания за температура и влажност. На него е свирено само веднъж преди две седмици на концерт на ученици на "Добрин Петков".

Програмата на Инна Ангелова и Васил Начев включва два шедьовъра в музикалната литература – „Лешникотрошачката” на Пьотр Чайковски и „Българска сюита” на Панчо Владигеров. 

Модерно декорно осветление ще блести в залата и ще радва почитателите. Инна Ангелова живее в Швейцария. Тя е удостоена с престижното звание Steinway Artist и е професор е в музикалната консерватория на Цюрих. 

Васил Начев живее във Великобритания. Завършил е Кралския музикален колеж и Гилдхол скуул в Лондон в класа на един от най-уважаваните артисти в клавирното изкуство Дмитрий Алексеев.

Инна и Васил са випускници на НУМТИ „Добрин Петков” и са носители на едноименнната награда.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Филю

Филю

08.03.2023 | 16:22

Ние в Пловдив винаги сме по-по най!В Пловдив е най-скъпата елекронна система за таксуване в автобусите 20мил лв,най-скъпата зала Колодрума средно по 10хил лв седалката,най скъпата Зоологическа градина 6мил лв на животно,най скъпия парк ЦС градина 12мил лв ,най скъпия ремонт на Културен дом само 58мил лв за 600места ,по най-корумпирани кметове …абе по всички класации сме най-скъпи по света и у нас и когато всичко ние най и попо най неможе да нямаме най-скъпия роял!

Отговори
3 1
"Фильо Сервитьора" до СелСъвета?

"Фильо Сервитьора" до СелСъвета?

08.03.2023 | 23:10

Критично някакси звучи изказването ти бе, адаш – не можеше ли малко да го пооблагородиш, политически по- и даже най-коректничко, а? А? Не че не е вярно до последната запетайка, ама то си има причини крушката да си има опашка и РЕМОНТЧЕТО НА КОНЦЕРТНА ЗАЛИЧКА СЪСИПАНА ОТ КАДЪРНАТА ОПЪН-ОПЕРАторка проф. д-р Ни.На. акад. БАНда и обещано още от ГЕРБавия КулТурски Рашидоолу Ефенди БашМултак на БГ отново да се провали за да може ЕЛИТАРНОТО ИЗКУСТВО НА БЕЛКАНТО БЕЗ МИКРОФОНИ И УСИЛВАТЕЛИ ДА БЪДЕ ОПРОСТАЧЕНО СЪС КЕБАПЧЕ НА КЛЕЧКА И БИРИЧКА...

Отговори
1 0
"Фильо Сервитьора" до СелСъвета?

"Фильо Сервитьора" до СелСъвета?

08.03.2023 | 23:19

GRAND PIANO STEINWAY D на теферич на Античния затътрено и наметнато с дрипави брезенти както отърва на опростачавщия Архео-Кул-Турист ПАНОВ послушник на ГЕРБавия баскетБОЛЕН мозъклия

Отговори
1 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?