Следвайте ни

Най-отровният червей върлува в Природонаучния СНИМКИ

viber icon

Най-отровният червей в света вече е експонат на Природонаучния музей. Името му е „Огнен червей” и достига дължина до 22-30 сантиметра.

Той върлува из морските дълбини на Западния Атлантик и е опасен хищник. 

Интересното е, че освен морски мекотели, хранителният му режим включва и водорасли. „Червеят не е толкова отровен, че да убие човек, но е много опасен за другите морски обитатели”, обясни директорът на Природонаучния музей д-р Огнян Тодоров.

След като стоя затворена повече от една година заради липса на внос на пеперуди, зала „Тропик” ще отвори врати в понеделник. Причината бе карантината и Брекзит. 

„Заради излизането на Великобритания от ЕС бе спрян вноса на пеперуди. Фермите, от които внасяме са от там. Какавиди произвеждат и в други страни, но цените са 4 пъти по-високи”, обясни д-р Тодоров. 

Първата партида от 160 британски какавиди вече е пристигнала. Те ще живеят 1-2 седмици, през което време музеят ще осъществи нов внос. 

Пеперудите за зала „Тропик” се внасят на всеки 2-3 седмици. На голямото помещение е направен и освежителен ремонт.

На откриването са поканени зам. -кметът „Култура, археология и туризъм“ Пламен Панов, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и учениците от I „а“ клас от СУ „Цар Симеон Велики“. Те ще получат индивидуална беседа в експозицията на музея и ще бъдат първите и ексклузивни гости на залата.

Залата приема групи посетители на всеки 30 минути и е отворена всеки ден от 9 до 16.30 часа.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?