2374

Най-младата надежда от школата на Райна Кабаиванска с дебют в Софийската опера

На 2-ри декември 23-годишното сопрано Александрина Михайлова ще направи своя абсолютен сценичен дебют в оперен спектакъл като Лиу в „Турандот“ от Пучини, режисирана от Пламен Карталов. 

Александрина започва да учи с Райна Кабаиванска през 2016 г., когато е едва на 17 години. Следват шест майсторски класа в Нов български университет и четири академични години в Музикален институт „Веки-Тонели“ в Модена. Обучението и пребиваването й в Италия са финансирани изцяло със стипендии от дарителски фонд „Райна Кабаиванска“ в НБУ. През август Александрина постигна голям успех, като спечели място сред 10 финалисти в конкурса за млади певци на Академия Ла Скала. Младото сопрано беше избрано сред 450 кандидати. Предстоят й две години специализация в световно прочутия италиански оперен театър. 

Блестящо представяне в концерт, посветен на Лучано Павароти в оперния театър в Модена и в съвместен концерт с прочутия американски баритон Томас Хемпсън на сцената на Софийската филхармония под диригентството на маестро Найден Тодоров направи младата певица през октомври. 

Александрина получи и първия си ангажимент за 2022 - концерт в оперния театър в Севиля през февруари. 

„Надарена с глас и талант, след солидно обучение при Райна Кабаиванска, у Александрина личат основните характеристики на певците от Школата Кабаиванска – вярност към написаното от композитора, спазване на традициите на белканто и изискан маниер на пеене. Уверен съм в успешната кариера, която я очаква.“ казва д-р Георги Текев, Изпълнителен директор на НБУ, основател и мениджър на Международния майсторски клас на Райна Кабаиванска. 

И друг артист, шлифован в класовете на Райна Кабаиванска в Нов български университет, пристига от Милано, за да партнира на Михайлова на сцената на първия ни оперен театър. Южнокорейският тенор Давиде Риу ще се превъплъти в главната мъжка роля - принц Калаф.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?