3906

Най-известната жива статуя от Белгия идва на 6Fest

Новото издание на Фестивал за улични изкуства 6Fest стартира на 11 юни с две атрактивни събития - живи статуи на Ashton Ka и музикален флашмоб на Димитър Бакърджиев.

Предстоящото издание на 6Fest е трето поред и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и Министерство на културата. 

От 17:30 до 21:30 ч. на 11 юни на четири места на Главната улица ще видим артистите от групата за живи статуи на българската артистка Надежда Гончева (Ashton Ka), която работи в Белгия.

Те ще пресъздадат четири комикс сцени - “Мистичната библиотека”, “Бандата страшилища”, “Среща в 60-те”, “Диско сън”.

Освен в Белгия, Ashton Ka играе в Холандия, Естония, Израел, Кувейт, Дубай, Индонезия и др. Част е от международната група “Living Statues Project (LSP)” от 10 живи статуи от 5 европейски държави. 

В първия фестивален ден ще има музикални флашмобове между 19 и 21 ч. Те ще са в района на Главната и Капана. Димитър Бакърджиев (Shorty Sax) е трето поколение саксофонист. Гой ще изпълнява популярни мелодии по негов аранжимент. 

Тематично предстоящото издание на 6Fest е посветено на моноспектаклите и индивидуалните изпълнения в областта на съвременен цирк (клоунада, жонглиране), куклен театър, пантомима, живи статуи, кокили, музика, улична магия. Следващите фестивални дати са 24 - 25 юни и 30 юни - 2 юли. Входът за всички прояви е свободен. 

За първа година 6Fest разширява и фестивалните си зони, като част от събитията ще се проведат на площад “Гроздов пазар”, парк “Рибница”, парк “Каменица”, открита сцена на бул. “Марица” и др. 

Предстоящото издание на 6Fest е трето поред и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и Министерство на културата. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?