Следвайте ни

Най-бездарната певица оглася Камерната сцена в Драмата

viber icon

Спектакълът "Слава" за истинската история на Флорънс Фостър Дженкинс - най-лошата певица на света, по Питър Куилтър, ще могат да наблюдават любителите на Мелпомена тази вечер от 19:00 часа на Камерната сцена на Драматичния театър в Пловдив.

 Флорънс Фостър Дженкинс не може да пее, нито нота. Тоновете й са безнадеждно нестабилни и ужасяващо фалшиви, не навлиза в тона меко и плавно, а загребва като с булдозер, тембърът й е ужасен, тя няма чувство за ритъм и е напълно лишена от усет за стил и фразировка. И въпреки това тя се превръща в една от най-големите звезди на музиката през двадесети век. И умира усмихната, усмихната и доволна от бляскавия си и неповторимо екстравагантен живот.

Да, мисис Дженкинс е бездарна певица, лишена от всякакъв певчески талант, но именно тази липса на дарование, съчетана с изключителната любов към красотата и величието на изкуството, я превръщат в икона, даваща сила и вяра на всички онези, които мечтаят за блажения допир до голямото изкуство, но не се осмеляват. Истинската история на най-бездарната певица на света е красив и сложен урок по вдъхновение, мъдра приказка, в която вълшебното съкровище, заровено дълбоко в сърцето на Флорънс, е Вътрешната истина. Вътрешната истина, непоклатима и категорична, е оная искряща жизнена сила, даваща неизчерпаема енергия и воля на певицата да продължава напред и да отстоява непреодолимото си вдъхновение, да се бори докрай с всички онези клакьори на хулата и подигравката, накацали по трибуните на гламурния <210> живот, да отстоява душата си, която иска да пее. И нищо не може да я спре, и никой никога не може да каже, че не е пяла.

В ролите са Ивана Папазова, Димитър Банчев, Атанас Атанасов, Мариана Йотова, Боряна Братоева, Елена Кабасакалова. Режисьор е Стайко Мурджев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Яна

Яна

10.11.2020 | 20:42

Ужассс срам позор резил за целия свят

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?