Следвайте ни

Наследница на фамилия Сивинови играе в "Бомбето" на Кукления театър

viber icon

Спектакълът по Йордан Радичков „Бомбето“ на Кукленият театър ще едно от големите събития в пловдивска сцена през този сезон. В това е убеден директорът му Петър Влайков.

В него гостува актрисата е Балена Ланджева, която е наследник на голямата куклена пловдивска династия Сивинови. Тя играе успешно в постановките на Младежки театър "Николай Бинев" - София. 

Продукцията, чието премиера бе отложена за 6 март, е финансирана по програмата „Наследство“ на фондация „Пловдив 2019“. 

„Отложихме премиерния спектакъл заради намаления брой места – имаме само 40. В най-добрия случай ще сме на нулата – в чисто икономическо отношение в тази ситуация е по-добре да не играеш. Но театърът е мисия и се стремим максимално да поддържаме ниво, каза директорът Петър Влайков.

Той смята, че с мерките срещу коронавируса и работа с една трета от местата в салона, малко трупи могат да разчитат на финансова възвръщаемост. Кукленият театър има 131 места.

Новелата на Радичков никога не е показвана досега от професионален театър. "Правим коментар с театрални средства на един недраматургичен текст – това е нещо интересно, което бяга от експлоатираните жанрове“, казва директорът на Кукления театър Петър Влайков. 

Постановката нито е лесна, нито е за деца. Търси като публика юноши и зряла публика. Текстът е написан през 1983 и като всяка творба, излязла изпод перото на Радичков, трудно може да бъде преразказан.  

Режисьорът Катя Петрова е включила в спектакъла кукли, куклени елементи и анимация. Сценографията е на Рин Ямамура, а музиката на Христо Йоцов.

Другите участници в представлението са актьорите Велизар Евтимов, Венцеслав Димитров, Димитър Николов - Шаблата, Елин Стоянова и др.

Спектакълът ще бъде игран всеки четвъртък от месец март. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай