46
Следвайте ни

Наши еротични музи върху платна на Пикасо предизвикват фурор

viber icon

Майсторът на голото женско тяло Димитър Войнов син продаде повече от половината си картини от изложбата си „Да докоснеш Пикасо” в галерия „Възраждане”. В Пловдив той показва над 20 платна, някои от които с много големи размери. 

В картините си Войнов син използва прочути творби на Пабло Пикасо, в които вкарва образите на жените от своите естетски еротични платна. Идеята да обедини творчеството си с това на Пикасо се заражда преди 3 години. 

„Идеята за този цикъл се зароди съвсем „случайно“. В библиотеката намерих албум на Пикасо, който съвсем бях забравил. На първата страница имаше посвещение от баща ми: „На Дидко, да стане голям художник. Никога дотогава не съм харесвал Пикасо, но тази „случайност“ промени нещата”, разказва Войнов син. 

В изложбата си показва картини с размери 1,5 на 2 метра. Репликата на легендарната „Герника”, на която има избрано лице от музите му е с размери 2 на 3 метра. Пристигнала е на три части от ателието му.

Оригиналната „Герника” е в музея на кралица София и има размери 3,5 на 7,8 метра. Димитър Войнов син е търсен автор и цените на платната му тръгват от 2500 лева.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?