Следвайте ни

Сайтът на Ватикана публикува икони на наш зограф

viber icon

 

Икони на пловдивския възпитаник Диан Костов влязоха в сайта на Ватикана. Порталът на папата vaticannews.vа публикува обширна статия за зографа, който се представя със своя инсталация на Международното биенале във Флоренция от 18 до 27 октомври. Модният сайт Fashionharp, който следи за най-впечатляващите събития на биеналето, също пусна творби на нашия иконописец. Костов е селектиран измежду стотици кандидати за участие в престижния форум. Той е завършил Художествената гимназия в Пловдив. Ученик е на покойния майстор на четката Анастас Константинов. 

В инсталацията „Who are you?“ си дават интерактивна среща източноправославната художествена традиция със западната християнска култура. Централна част в творбата заема икона с огледало, в която всеки може да види себе си. Пред нея от началото на събитието се тълпят почитатели на изкуството от всички религии - мюсюлмани, будисти и християни. 

 

Илияна Караланова

Илияна Караланова

Отговорен редактор Marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?