Народната библиотека затваря читалните, ще работи със заявки

Народната библиотека „Иван Вазов“  - Пловдив  реорганизира дейността си заради новия локдаун.

Считано от днес, се прекратява достъпът на външни лица в заемните зали за дома. Обслужването ще се осъществява след подадена заявка за заемане на библиотечни единици през платформата „Моята библиотека“ на електронната поща и телефона на сектор „Заемни зали за дома“, Немска читалня и Детски отдел.

Гражданите ще получават заявеното в сектор „Регистрация на потребители“ в каталожната зала, на портала на библиотеката за Немска читалня и в Детския отдел. Ползването на читалните се преустановява. Справочно-библиографското и информационно обслужване на място - също. То обаче остава достъпно с Виртуална справочна служба и Виртуална краеведска служба през уебсайта на библиотеката. Това съобщиха от НБ "Иван Вазов" във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването от 18 март 2021 г. 

Заради локдауна, от днес до 31 март всички постоянни и временни експозиции на Градската художествена галерия също ще бъдат затворени за посещения и в тях няма да се допускат външни лица.

Ще продължи да работи с граждани само Комисията за издаване на удостоверения за износ на художествени произведения. Тя ще извършва дейността си при строго спазване на противоепидемичните мерки. Приемните часове остават, както и досега: вторник и четвъртък от 10 до 12 часа.

Откритите вече изложби в две от сградите на Галерията ще могат да се видят отново от 1 април, срокът на провеждането им ще бъде удължен с броя на дните, за които са били затворени за публика.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?