Направете си 3D разходка в Природонаучния музей

Когато не можем да отидем в музея, той идва при нас

Дигитализация с мобилна станция на експозициите на Природонаучния музей в Пловдив направи екипът на отдел „Култура, археология и културно наследство“, заедно с колегите си от Регионалния природонаучен музей и ОИ „Старинен Пловдив“.

Дигитализацията е продължение на идеята на заместник - кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов за приобщаването на пловдивските културни институти и осигуряването на възможност на хората, останали вкъщи, да съпреживеят отново моменти от историята на културните оператори в Пловдив.

Виртуалните разходки могат да се извършат на сайта http://digital.plovdiv.bg, където ще видите най-любопитните неща, в отделните раздели на музея. Включват фоайето, раздел Бозайници, раздел Птици, раздел Тропик и раздел Аквариум. В страницата на 3D разходката има и инструкции за навигация, които всеки виртуален посетител да следва.  

Дигитализацията е част от кампанията #оставамЕСивКъщи с Европейска столица на културата, насочена към борбата за ограничаването на разпространението на коронавирус.

Към проекта е включена и постоянната експозиция „Икони“ на Градска художествена галерия.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Лилафка

Лилафка

07.04.2020 | 13:40

Ще заведа малкия ми син, да не,, скучае,, съвсем..!

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?