Следвайте ни

Наградите "Шевалас" стават за цяла Пловдивска област

viber icon

Наградите „Шевалас” за постижения в поддържане на зелената система на града да станат ежегодни и в тях да се включат и предложения на съседните общини.

Кметът на район „Централен” Георги Стаменов ще направи това предложение към кмета Здравко Димитров и зам.-кмета по култура Пламен Панов в началото на септември.

Досега са получени много предложения в сайта на района за наградата, която е в два раздела – за фирми и организации и за обикновени граждани, които са облагородили зелените площи пред жилищата си.

Победителите ще станат ясни утре, а наградите ще бъдат връчени на 26 август - денят, в който преди 180 години се ражда Люсиен Шевалас.

„Предлагаме наградата да стане ежегодна и да е част от културния календар. Люсиен Шевалас ни остави едно наследството, което искаме да развиваме. Всеки който участва трябва да бъде поощрен”, казва Стаменов.

Според него наградата трябва да е не просто общоградска награда, а за нея да кандидатстват проекти от цялата пловдивска област. „Това е един добър старт за възраждане на тази хубава награда”, допълни Стаменов.

Статуетките на наградите са на скулптора Цвятко Сиромашки.

Наградите бях връчени веднъж по времето на Славчо Атанасов, но следващата администрация не продължи традицията.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Няма лошо..

Няма лошо..

18.08.2020 | 21:13

Ама какво става с прословутия ремонт на Дондуковата градина?!?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?