Наградиха победителите от конкурса "Завещано от Апостола"

Вяра Граматикова и Николай Ангелов взеха приза за есе, а Ана-Мария Чавдарова, Серай Тасин и Любомира Иванова за презентация

Наградиха най-добрите млади творци в категориите за есе и презентация в конкурса „Завещано от Апостола“, посветен на Васил Левски. Призьорите Вяра Граматикова и Николай Ангелов взеха наградата за есе, а Ана-Мария Чавдарова, Серай Тасин и Любомира Иванова за презентация бяха наградени на церемония в хасковския Младежки център. Освен от почти всички хасковски училища имаше участници и от София и Свиленград. В конкурса участваха 28 есета и 36 презентации.

В категорията есе в първа възрастова група от пети до седми клас се присъжда само първо място на Вяра Граматикова от ОУ „Любен Каравелов“.

Във втора възрастова група, от осми до дванайсти клас, първи е Николай Ангелов от ПГДС „Цар Иван Асен II“, следван от Никола Николов от ПГТ „Александър Паскалев“ и Станислава Лилянова от свиленградската ПГССИ „Христо Ботев“.

В категорията за презентация в първа възрастова група първа е Анна-Мария Чавдарова от СУ „Васил Левски“, следвана от Росица Ангелова от ОУ „Любен Каравелов“, София Бозова и Моника Чъракчиева от ОУ „Св. Климент Охридски“ и Християн Кръстев от ОУ „Шандор Петьофи“.

Във втора възрастова група на първо място са Серай Тасин от СУ „Васил Левски“ и Любомира Иванова от същото училище. Втори е Димитър Девинизов от ПМГ „Боян Петканчин“, а трети е Михаил Христов от ПГДС.

За отлично представяне колективни награди заслужиха ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Св. Климент Охридски“.

Накрая отличените и техните приятели и родители изгледаха презентацията за Левски на една от победителките във втора възрастова група Любомира Иванова. След което всички участници отидоха да положат цветя пред паметника на Апостола на свободата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?