1939

На Киномания днес: Таксиджия и 92-годишна дама ни водят на вълшебно пътешествие

Френската продукция "Пленителното пътуване" ще бъде показана на "Киномания в Пловдив" довечера от 18,30 ч. в Лъки Дом на киното. Наглед обикновено пътуване с такси из Париж се превръща в проницателно наблюдение над живота - както за шофьора, чийто личен живот е в хаос, така и за клиентката му, възрастна дама, чиято човечност надмогва травматичното й минало.

Шарл е парижки таксиметров шофьор, който има много скапан ден. Притиснат от лични дългове, той е застрашен от загуба на шофьорската си книжка заради поредица от нарушения, а бракът му - както и самият Шарл, е напрегнат до скъсване. Наглед бърза поръчка из предградията му изглежда като лесно разсейване.

Появява се Мадлен - 92-годишна дама с безупречен тоалет, която уведомява шофьора, че пътуването им днес няма да е директно. Тя се мести в старчески дом и би искала да спре на няколко места по пътя, тъй като вероятно това ще е последното й пътуване с кола из града. В началото мърморещ, Шарл бавно е приласкан от неотразимото очарование на дамата и нейната прямота. Тяхното пътуване ги отвежда из значимите места за живота на Мадлен и пред нас се разкрива шокиращото й и твърде драматично минало. Краткото им приятелство със сигурност въздейства и на двамата.

Режисьор на „Пленително пътуване” е Кристиан Карион, а продуцент - Лор Ирман. Сценаристи са Сирил Жели и Кристиан Карион. В ролите ще видим Лин Рено (Мадлен Келер), Дани Буун (Шарл), Алис Исааз (младата Мадлен), Жереми Лайорт (Рей) и др.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?